Under söndagen plockade Malmöföreningen Cheer Infinity Athletics hem hela 10 medaljer på DM i cheerleading som hölls på Baltiska hallen. 60 lag från Skåne, Blekinge, Halland, Småland och Västra Götaland var på plats och gjorde upp om titlar och kvalplatser till Riks- och Sverigemästerskapet i cheerleading som arrangeras i Luleå den 27-28 maj.

På söndagskvällen stod det klart att Cheer Infinity Athletics satsningar lönat sig. Föreningen deltog med 10 lag i årets distriktsmästerskap södra och samtliga 10 lag lämnade tävlingarna med medaljer. Fem lag tog guld (Envy, Bliss, Adore, Perfection och Love, fyra lag tog silver (Invincible, Obession, Infinite4 och Devoted4) och så blev det ett brons (Desire). Inte nog med det så utsågs föreningens yngsta tävlingslag Love till Most Valuable Performance (MVP) med motiveringen ”Ett lag som med genuin glädje och entusiasm levererar sitt program och visar att de behärskar klassen. Lagets positiva självsäkerhet efterlämnar ett starkt intryck”.

 Oj vad vi har tränat hårt för detta säger Cecilia Dahnelius som är tränare för laget Obsession och aktiv i laget Invincible. Jag lägger ner mellan 15 och 20 timmar i veckan på cheerleading och jag älskar det! Det finns så mycket glädje och kärlek i sporten. Självklart är det jobbigt också och tidvis lite väl tidskrävandet. Men det är det värt, säger Cecilia med ett stort leende.

 – Vi är så otroligt stolta över alla våra tjejer idag säger huvudtränare Ellen Ehlenberg Holst. Inte minst våra underbara tränare som lägger ner massor med tid för att göra det hela möjligt. Jag tycker att fler människor borde ta steget och coacha ungdomar.

 Den 27-28 maj arrangeras Riks- och Sverigemästerskap i cheerleading i Luleå. Då gör de 4 distrikten upp om titlarna. 7 av Cheer Infinity Athletics lag kommer att representera Malmö och föreningen.

 – Vi hoppas naturligtvis på RM-guld, säger cheerleader Ebba Hård leende, men det viktigaste är att vi gör bra ifrån oss och att vi har skoj. I en lagsport som cheerleading handlar det om samarbete och att lita på varandra. Min topp måste kunna lita på att jag fångar henne om hon faller, säger Ebba.

 Som guldmedaljör vid förra årets riksmästerskap erhöll Cheer Infinity Athletics elitlag Envy en kvalplats till klubb-VM i cheerleading. VM och klubb-VM går av stapeln i Orlando, Florida den 30 april och 1 maj. Tävlingen arrangeras av The United States All Star Federation och har över 12 500 deltagare från hela världen.

För mer information besök:
cheerinfinityathletics.com eller www.facebook.com/CheerInfinityAthletics