Gymnastik för alla!

På Hyllie Gymnastikförening (Hyllie GF) finns gympaaktiviteten för hela familjen, från två år! Vi är anslutna till Riksidrottsförbundet genom Svenska Gymnastikförbundet. Hyllie GF är också samordnare av olika lov-aktiviteter och barnkalas på Hyllie Sportcenter.

Parkour, Dance Gymnastics, Breakdance, Familjegympa eller Bamsegympa!

– Parkour har vuxit något enormt. Vi har sju grupper med barn i åldrarna sex till femton år och vi jobbar hela tiden på att utöka vår verksamhet, vi har bland annat att startat upp en nybörjargrupp för ungdomar i 10-15 års ålder, berättar Hyllie GF:s konsulent Ola Lind, och fortsätter: – I Dance Gymnastics tävlade våra duktiga tjejer i Skånecupen och tog hem ett guld och två brons.

gympa4

Hyllie Gymnastikförening

GYMPA & HA KUL MED OSS!

Hyllie GF vänder sig till barn och ungdomar från 2 års ålder. Höstterminen drar igång v. 34 och håller på t.o.m. v. 49 (totalt 15 veckor). Vi har uppehåll under terminerna vid allmänna helgdagar (röda dagar) och skollov.

Terminsavgifter hösten 2017

Familjegympa – max 12 barn/grupp: Här gympar barn och föräldrar tillsammans. Du som förälder är aktivt med på gymnastiken och ditt barn får möjlighet att träna upp sina grundmotoriska färdigheter. För barn i åldern 2-4 år.
Pris: 1 ggr/v: 750 kr/termin.

Bamsegympa – max 15 barn/grupp: Vänder sig till barn i åldern 3-6 år. Aktiv lek som ger en bra och omväxlande motorisk träning tillsammans med Bamse och hans vänner.
Pris: 1 ggr/v: 970 kr/termin.

Parkour & Freerunning – max 12 barn/grupp: Målet med Parkour är att kunna forcera olika typer av hinder med enbart kroppen som hjälpmedel. Parkour innehåller rörelser som hopp, rullar och olika tekniker för att ta sig förbi hinder. För barn 6-15 år.
Pris: 1 ggr/v = 1.120 kr/termin.
Pris 2 ggr/v: 1.800 kr/termin.

Dance Gymnastics – max 15 barn/grupp: Dance Gymnastics är en blandning av dans och gymnastik. Barnen får under terminen lära sig en koreografi som de visar upp vid terminens slut. Det är en rolig och varierande träningsform som uppmuntrar till rörelseglädje! Från 6 år och uppåt.
Pris: 1 ggr/v: 1.120 kr/termin.
Pris: 2 ggr/v: 1.800 kr/termin

Breakdance – nyhet hösten 2017! Max 15 barn/grupp: För nybörjare från 6 år och uppåt. Lär dig dansa breakdance med erfarna ledare, med inslag av streetdance och hiphop.
Pris: 1 ggr/v = 1.120 kr/termin.
Uppstartserbjudande: 950 kr/termin om ni anmäler er senast 15/8! 


En medlemsavgift på 100 kr/junior, 150 kr/senior per kalenderår tillkommer. Alla terminsavgifter gäller för ett tillfälle per vecka om inte annat anges. Ett provtillfälle ingår i början av terminen.

För mer information kontakta Ola Lind på tel 040-377 804
E-mail: ola@hylliesportcenter.com

Anmäl er genom knappen nedan!

Dance Gymnastics

Gymnastik & dans tillsammans!

Det finns tre typer av grupper inom Dance Gymnastics hos Hyllie GF, nybörjargrupper från 6 år, fortsättningsgruppen från 12 år och tävlingsgruppen för de som har gått ett tag och börjat tävla.

I nybörjargruppen fokuserar vi på grunderna inom gymnastik och dans. Det är en utmärkt träningsform som ger barnen god motorik, koordination och styrka under lekfulla former. Träningen håller hög kvalité och ledarna är välutbildade med lång erfarenhet.

Fortsättningsgruppen tävlar i Aerobic Gymnastics och flickorna i denna grupp har tränat i några terminer. Vi åker på flera tävlingar runt om i Skåne och har tagit flera medaljer i SkåneCupen. Tillsammans med två andra föreningar i Skåne arrangerar vi läger och uppvisningar.

Vid frågor vänligen kontakta ola@hylliesportcenter.com 

Parkour & Freerunning

Parkour handlar om att ta sig från punkt A till B och på vägen kunna forcera olika typer av hinder med enbart kroppen som hjälpmedel. Parkour innehåller rörelser som hopp, rullar och olika tekniker för forcera hinder. Våra ledare är erfarna och har lärt ut parkour under flera år. Vi har tre typer av grupper:

I nybörjargrupperna, för 6-15 år, fokuserar vi på grundläggande tekniker och hopp. Vi lägger mycket fokus på att stärka kroppen för att kunna utöva parkour på ett säkert sätt och undvika skador. I de yngre grupperna har vi mer fokus på lek och rörelseglädje.

I fortsättningsgrupperna fortsätter vi att förbättra och vässa de hopp och tekniker vi lärt oss samtidigt som vi lär oss nya. För att börja i fortsättningsgruppen krävs att man tränat parkour ett tag, kontakta oss om ni undrar vilken grupp som är aktuell.

I Freerunning lägger vi till och fokuserar på volter. Även här krävs tidigare erfarenhet från parkour, gymnastik eller liknande.