Arbetet med Hyllie Sportcenters hälsoprofil och friskvårdsinriktning fortsätter under hösten.

Maria Pääjärvi, hallchef på Hylliesportcenter med bred erfarenhet från svensk ungdomsidrott och hälsocoaching berättar:

– I våras startade sportcaféet startade  ”Nyttiga Hörnan”, lite på prov – och det har visat sig varit en succé. Fler och fler besökare efterfrågar nyttigare och färska alternativ. I caféets nyttiga hörna finner man bl.a färska sallader, smoothies, ingefärashots, hälsobars, frukter och hälsobägare. Alla med bra råvaror och naturlig energi.

Det senaste tillskottet är en Chiapudding med frukt.

Chiafrön är något av det nyttigaste du kan få i dig i matväg – de är fullproppade med protein, antioxidanter och vitaminer och innehåller mer omega-3 än någon annan naturlig källa.

Och fler nyheter kommer under hösten.

– Vi på Hyllie Sportcenter vill kunna bidra till mer hälsosamma vanor hos besökarna, främst ungdomarna. Och kosten är naturligtvis en stor del av hälsan och livsstilen.

– Ett av målen är att kunna erbjuda och förmå ungdomarna att välja ett nyttigare alternativ till godis och snabba kolhydrater, och få fler att upptäcka att det är lika gott med t.ex en fruktsallad.

Men godis och glassen kommer inte att försvinna från caféet.

– Nej, det är klart att vi skall kunna erbjuda det också, säger Maria, men kanske kan vi hjälpa till att bryta några gamla vanor och hjälpa besökarna med att hitta balans i kosten. Allt handlar om balans när det gäller att må bra.

Och till Hyllie Sportcenter kommer man för att göra just det; genom att umgås, röra på sig och hålla i gång. Och även äta nyttigt och gott, säger Maria och skrattar.


I tillägg till våra populära racketsporter och olika lagsporter finns ett stort utbud av friskvårdsaktiviteter som får dig att komma i form och må bra! Här finns en komplett yoga studio, en helt nyöppnad pilatesstudio, gymnastik, gym och gruppträning för alla åldrar. Dessutom finns en idrottsskadeklinik på plats med specialister inom rehabträning och massage.

Välkommen till Hyllie Sportcenter!