Padel_Anna
Outside_patio1
Padel_Ladies
Padel_Outside2

Padel – nya sporten för alla!

Padel är en racketsport som är lätt att lära och nästan omöjligt att undgå att bli biten av! Spelet påminner en hel del om tennis, men spelytan är kringgärdad av glasväggar vilka används ungefär som i squash. Bollen ser ut som en tennisboll men har ett något lägre tryck och snällare studs. Racketarna är en tjockare variant av strandtennisrackets, vanligtvis av glasfiber och med skumfyllning.

Padelrack

Lätt att komma igång!

Padel är en fantastisk sport som är här för att stanna. Padel spelas som dubbel, går i rask takt och är mycket socialt. Vanligtvis hinner man spela ett par set på en timme. På Hyllie Sportcenter har vi tre utebanor och en innebana. Racket kan ni hyra i receptionen.

Padel kan du spela ute året runt hos oss!

Padel_side1

Sverigetvåan i tennis, Olle Sonesson,
gillar också padel.

Mer om padel…

Namnet Padel kommer från det engelska ”paddle” och betyder spadformat redskap eller klappträ. Det har funnits och finns flera olika stavningar på idrotten som paddle, paddel, paddle tennis etc. Paddle tennis är dock en annan racketsport och det namn som är korrekt enligt Federacion Internacional de Padel (F.I.P.), är kort och gott, Padel.

20 minuter och inbiten spelare!
Padel spelas oftast med en partner mot ett annat par. Många av reglerna kommer från tennisen. Sporten som är lik flera andra racketsporter har blivit populär då den är enkel att lära, social då man spelar dubbel, innehåller finess och spänning, inte bara råstyrka och krävande fysik.

En växande sport
Padeltennis (eller bara Padel) är en stor sport i såväl Sydamerika som Spanien, Italien, frankrike, m.fl. Störst antal utövare har Argentina med över 4 miljoner spelare. Störst i Europa är Spanien med ca. 2.4 miljoner utövare. Padel som tävlingssport, har 19 medlemsländer i internationella förbundet. EM och VM arrangeras vartannat år.

Padel_AnnaS

Anna Shylanders andra hem är
på padelbanan.